9/13/2011

{ quick update }

hari ni genap 28 minggu 6 hari of pregnancy.kalau sebelum pregnant, berat badan 54kg.sekarang 60.2 kg.xbanyak sangat naik, sebab selera makanku xde lah naik melampau.cuma makan lebih kerap tapi dalam kuantiti yg biasa.alhamdulillah, health condition so far semua ok.cuma sekarang ada kesukaran menyesuaikan position utk tidur dgn selesa.pusing kiri kanan banyak kali barula leh tertidur.kalau tertindih perut mula la baby meronta-ronta kat dalam.kesian dia.hehe.

tarikh dijangka bersalin ialah pada 2 dec.cuti sekolah bermula 18 nov.mcm-mcm plan bermain dlm kepala.pindah barang ke kl terus sebelum mula cuti..ni kira cubaan berani, harap2 dapatla bertukar ke selangor tahun depan.huhu.pada masa yg sama, Pi terpaksa cari rumah sewa baru kt bukit jalil sbb owner nk masuk rmh sekarang in dec.hmm dugaan betul.that means 2 kali keje pindah barang.dari jerantut n dari puncak jalil itself.and for now, kami masih belum jmpa rumah sewa baru yg sesuai.rumah Pi sendiri plak kat shah alam.very far.semoga Allah permudahkan semua urusan kami.ameen.

kami pun dh start beli barang2 baby last weekend.baby cot, bath tub, mattress cover (only. since tilam dh sold out kt ikea) to name a few.now we're hunting for breast pump, clothes etc to bring to hospital (very important), bottles, car seat with good quality and at reasonable price.walaupun dh buat 4d scan last sunday, tp dr xdapat nk confirmkan jantina baby sbb mcm xclear sgt kt bhgn tu.hehe.xpela, beli brg yg natural color je la dulu.

 4d scan image at 28weeks.

 trip to ikea.bought some baby stuff

cuci mata kt fella design.huhu

ok bye.

7 comments:

  1. enjoy shopping hehehe...i will start buying some stuff to...additional je yg lain pakai yg kakak punye...

    ReplyDelete
  2. semoga urusan kita dipermudahkan .. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  3. yes gegurl,dat's the it is.we're trying to buy cheap and practical items,n pretty too.hope it's not so hard ;p

    ReplyDelete
  4. bestnye entry ni..insya Allah semoga semuanya dipermudahkan key..esp bab tukar sekolah tu..bleh settle cpt2 :)

    ReplyDelete
  5. very true need to look for sumthing practical yet murah...i regret buying d stroller ...tersalah pilih besar sgt bila nak letak dlm trunk myv tak muat terpaksa letak kat seat depan...n kalau dpt beli time sale lg bagus hehehehe....baby cot tu mmg sgt practical...allhamdulillah buat masa ni kami mampu mengelakkan aisyah dr jatuh katil...i have d list for things to buy if u need it just gimme your email...

    ReplyDelete
  6. oh stroller oversize ke...yep2 need that list.sila email papa tuanbeep@gmail.com

    ReplyDelete