3/28/2010

{ my weekend }

is not so happening.this is the first weekend i stay here at home after moving in ths new house.i was either at kampung or in kl.
after subuh prayer.normally on weekdays i would plan for myself to get extra sleep in the morning on weekends but it seems that that always failed to happen. yeah that cudnt happen since our daily routine is getting up early to get ready for work.to most people, this seems normal i mean to overly sleep on weekends, but not for me.i don't know why.sigh.but, on a brighter note, i cud do extra work yeah?besides, tak bagus tido lepas subuh kn?.tp kalu xbangun for subuh tu, xdpt nk nolong la.hehe


hari yg indah.tp mcm nk hujan


so,, ape yg dibuat sepanjang hujung mggu ni ye?semalam lps subuh, kemas rumah especially my own bedroom, did 2 rounds of laundry, and the rest of it, surfing the internet.hehe.the best part is had dinner with archangel at golf country and club,haha.we had grilled chicken and honey grilled chicken wings.yummy.continued the hang out at her place, surfing the internet again..n did some serious talk.

and today, after subuh, did another set of laundry (wah bnyknya baju kotor.hehe).and, managed to fall asleep while waiting for archangel to reply to my text message.hehe.it was a bliss.waarghhh.yawnn, awakened by her call asking me to have lunch together.

and tonight, after talking on the phone with my sister, she's busy preparing for her engagement event soon.it got me pretty sad when thnking abt losing fun and single sister-partner.nevertheless, that's her call.mine hopefully will come soon..and here i am scribbling thgs here.people might get bored reading ths.haha.and suddenly terpandang pd a stack of papers at he corner of my room.holly crap, i totally forgot.i am supposed to mark the exam papers for God's sake.aiyoo.and to write the record book too which has 2weeks of pending lesson plans.haha.i did promise to myself to get it done last friday.looks like i'm going to have extra tasks this week.whew.dan mkn malam mlm ini hanya lah secawan ovaltine bersama kek coklat yg dibeli 2 hari lepas.huu.

housemate masih belum pulang dari kuala lumpur.

ada beberapa perkara yg aku idamkan utk berlaku.
1.signal 3G lebih kuat di kwsn rumah ini.
2.punya lebih bnyk waktu dalam sehari utk menyelesaikan tugas2/kerja2 termasuklah membaca blog wlupn sepanjang hari bukanlah mahu menyelesaikn kerja itu pon.hehe
3.semangat utk bersenam.dah lama badan ni tak mengeluarkan peluh.huu

kesimpulannya, weekend ini masa hanya dihabiskan utk melayari internet dan membaca blog orang.bloghopping is awesome.hehe.

ok, catatan seterusnya mgkn tdk berapa sesuai utk entri kali ini, tp mahu menulisnya juga.doa saya,

"Ya Allah, seandainya Engkau mengetahui bahawasanya urusan ini adalah baik bagiku pada agamaku, kehidupanku dan kesudahan urusanku sama ada cepat atau lambat, takdirkanlah ia bagiku dan permudahkanlah serta berkatlah bagiku padanya dan seandainya Engkau mengetahui bahawa urusan ini mendatangkan keburukan bagiku pada agamaku, kehidupanku dan kesudahan urusanku sama ada cepat atau lambat, maka jauhkanlah aku daripadanya dan takdirkanlah kebaikan untukku dalam sebarang keadaan sekalipun kemudian redhailah aku dengannya".

quote from sue.anna.joe;

"Sometimes we are too busy looking at the lives of others, we fail to realize how beautiful our own lives are."

which is a good reminder for me since i always admire (and envy) the life of others..
til the next entry,

.:happy working everyone:.

15 comments:

  1. nice n peaceful weekend :)
    cawan tu mcm pernah nampaklaa :p

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. lemme correct: boring and peaceful weekend.huhu
    ha ah.cawan trademark.hehe.kesayanganku~

    ReplyDelete
  4. weekend yang agak bz juga itu bersama mrs. archangel.. siap ada serious talk lagi (sambil membayangkan muka beep dan mrs. archagel yang serius berbincang)ehheee!!!! dan doa yang agak mendalam maknanya itu.. hurmmm!!! (sedang memikir seorang diri)

    ReplyDelete
  5. luzz!cepat perkenalkn diri kauu...jgn berselubung di balik kabus

    ReplyDelete
  6. hehe thanx for the accompany darling..i know ur the shoulders that i can cry on...*teary eyes*
    ermm,,looking forward to "date" with u again..:)
    tetiba air lir terkeluar teringat kat honey grilled chicken wing..wahhh

    ReplyDelete
  7. hahaha.pup, last aku g ngn mchik sbb xlena tdo teringt kt chicken wing yg lazatt.nnt kta date lg kei!yay

    ReplyDelete
  8. kahkahkah kamu sudah mengenaliku... tidak perlu diperkenalkan lagi...

    ReplyDelete
  9. nago?? ogan?? siapa itu?? oH tak kenal laa saya...kahkahkah

    ReplyDelete
  10. sy sdh dpt menyelesaikn misteri ini!luz adalah ogan!zulfadli.kahkahkah

    ReplyDelete