7/25/2010

{ an hour feels like a minute nowadays }


baca blog orang2 yg hebat jadi naik semangat utk belajar dan mengajar dengan tekun dan bermotivasi.tapi agenda asal adalah utk menyiapkan lesson plans yg nmpknya agak terabai.*tsk tsk*



kalau dulu terpaksa baca buku utk mendapatkn mood mengantuk sebab sangat susah lelapkan mata sbb bnyk berfikir lalu mata pun dengan cepatnya layu tambah2 kalau baca buku pedagogi.sekarang letak je kepala kt mana2 benda empuk,terus mimpi.tapi sekarang, tidur dihambat mimpi ngeri kerana kepala ligat berpusing mengaturcarakan hidup.sampai otak tdk sempat berfikir dengan lurus lalu apabila melihat benda empuk, terus diterjemah sebagai tidur.

waktu lapang sangat ganjil sekarang sejak bermulanya kelas masters di ukm dan part time tutor kt uitm.monday, tuesday, thursday nights are for tutor classes.wednesday evening is tuition at skool.friday afternoon, night and saturday are packed with masters classes.the only unoccupied time? wednesday night and sunday.hua!tu pun harus digunakan dgn extra wise kalau tak semua akan habis huru hara.semua kerja mesti disiapkan super cepat.badan pun dh lama tdk discrub.tsk tsk.tabiat memberi rewards kpd diri sendiri telah disalahguna kerana setiap masa rs diri harus diberi rewards jd apabila berada di kl duit mengalir laju seperti air terjun.hua.tolong ingatkan diri sendiri this is just the beginning.kalau nk reward selalu, kamu akan jatuh muflis, masters pun entah kemana.*tingtong*.pengambilan vitamins ditingkatkan agar badan tidak lemah dan jatuh sakit.tapi sekarang tekak terasa agak perit simptom awal demam selsema datang menyapa.haih.

pengorbanan.
sangat banyak.nk berjumpa kawan-kawan pun tiada masa.kesian housemate sentiasa ditinggalkan seorang di rumah.tapi sekarang aku yg ditinggalkan utk seminggu krn dia cuti.tapi tiada guna mengeluh kerana setiap keputusan kita pilih sendiri, maknanya kita sudah menimbang akan segala akibat dan segala yang diperlukan utk menuju matlamat dengan jayanya.jadi, yg terbaik harus dilakukan adalah usaha, tawakal sambil menikmati saat2 ini kerana segala perkara ada pengakhirannya.it's just a matter of time.everything will be epic and things will be missed dearly.

p/s: someone i love dearly has gradually got back on track and i am so happy for her! Allah hears u.definitely gonna reward her for the success and great luck.time to celebrate.coolness

7 comments:

  1. wow.rase overwhelmed just reading ur entry. :)
    but i know u'll do a good job and insyaallah at the end of all this,u'll get that ultimate satisfaction.

    "the harder the battle, the sweeter the victory"

    love u mucho!

    ReplyDelete
  2. it is rite? insyaAllah dear.thank u so much!

    lov u loads~

    ReplyDelete
  3. sound so hectic...dun worry papa i believe that u r strong enough to cope up wif everything...go papa go papa go...

    ReplyDelete
  4. Hi...u r doing ur masters kt uitm???i just finished my mba kat sane...well,all the best my dear..n keep on blogging...:)

    ReplyDelete
  5. satu aja petua yang my supervisor gave to me.."JANGAN PANIK!" Once you panic, everything will be kelam kabut. good luck dalam mengatur masa bieb...

    ReplyDelete
  6. gurl, really, i need that kinda support.thx luv!
    hezan aurora, nope dear, i'm doing masters in ukm.doing part time tutor in uitm jengka.thx anyway!
    ina, TQ.ah, i wonder hw u manage urs babe!
    arf, bila la kita leh hang out nih!huhu.tq babe!
    much love

    ReplyDelete