6/22/2010

{ dunia akhir zaman }

hari ni aku dapat tahu satu berita yang bisa membuatku berpeluh dingin dan mengurut dada sambil menarik nafas panjang seraya menepuk dahi sambil mengucapkan "astaghfirullahal 'aziimmm".

sorang pelajar perempuan tingkatan 4 yang mana aku pun mengajar kelasnya, apakala dia adalah seorang pelajar yang sopan santun halus manis rajin dan mesra serta aktif dalam bidang sukan di mana pada hari sukan pada bulan Feb lalu dia masuk acara lari 400m di padang dan beberapa acara lagi tanpa rasa bersalah.dia juga selalu hadir ke sekolah dan tiada memberi apa2 perasaan curiga dikalangan guru mahupun pelajar (mungkin).

jadi, pelajar ini telah berjaya melahirkan seorang bayi perempuan pada minggu lepas.sekian.

ps: setiap tahun dapat cucu bin/ti Abdullah.aku da tua

oh ya, cikgu zahari yg xde insurans mulut menyampuk,
"seganas2 beep pun tak jadi mcm tu".

aku cadangkan dia mengambil insurans mulut.




15 comments:

  1. apekah maksud sebenardi sebalik kata2 cikgu Zahari?

    ReplyDelete
  2. beep adalah pimp sebenarnya.buahaha

    ReplyDelete
  3. he should be pimped then. LOL!

    ReplyDelete
  4. student gurl pun ada yg mcm tu last sem...zaman ni budak2 sangat advance...

    ReplyDelete
  5. haih dunia-dunia...at least walau bersekedudukan, we thought of adoption kan papa?

    ReplyDelete
  6. gurl, stdnt bersalin dulu sblm ckgu.haih.
    mama, ur right!we r less sinful haha!

    ReplyDelete
  7. kita tlg doa je la kesejahteraan dia bieb...sib bek la bersalin elok, tak jd mcm budak yang mati kat kelantan depan pintu bilik resort tu...tak pasal2 tumpah darah...nauzubillah...

    ReplyDelete
  8. haihhh dunia skrg,,,senang2 je beranak..aku yang nak sangat anak nie susah lak lekat...huhu dunia..dunia..

    ReplyDelete
  9. haa. i read abt that ina.tah la ina, rs better bieb doakan pelajar bieb yg baik2 lulus spm je kot.huhu
    pup, bek u p tnya mcmana diorg buat huhu

    ReplyDelete
  10. mama n papa slumber jer ye discuss asal usul gurl secara terbuka...nasib baik gurl ni open minded ...hahaha anyway gurl glad papa n mama adopt gurl... we have a big, happy family... tak lama lagi i'll give u cucu k...

    ReplyDelete
  11. haha gurl! papa terharu wlupn kami slalu neglect gurl.well,do gv us only gorgeous one like us kei!

    ReplyDelete
  12. hahah.kesian baby gurl i..at least mama+papa gave u lots of love(whenever we tringat ada anak) and didn't leave u at the dumpster.

    and yes,looking forward to that bundle of joy soon! <3

    ReplyDelete
  13. harap mama n papa tak marah gurl kawen dgn jurulatih summer camp gurl...gurl needs extra love sbb tu i'm married to my juru latih...moreover dah lama sgt papa,mama,granny n moktok anta gurl kat sini tak jemput2.

    ReplyDelete
  14. kdg2 cikgu pun skrg kena prihatin lebih terhadap pelajar sama ada lelaki @ perempuan. iyelah zaman skrg terlalu byk pendedahan ttg sex jadi budak2 suka mencuba tanpa fikir kesan dan akibat perbuatan yg salah. dunia akhir zaman, mcm2 yg telah berlaku dan sbgai islam sama2lah kita menegur..bkn utk jaga tepi kain tetapi cube utk sama2 kita buat terbaik..memg manusia tdk sempurna..teguran dgn lisan ataupun hati..

    ReplyDelete
  15. yap liana.we, as teachers should set a good example to the students and do not do immoral thgs in the first place.astaghfirullah.

    ReplyDelete