1/31/2012

{ less is more }



Assalamualaikum.entri ni khusus untuk kaum hawa, especially yang berhijab, trendy, and most importantly yg suka ber make up, mcm saya.Ya,saya suka pakai make up, untuk menutup cela hence lifts up my confidence, konon nya lah...saya memilih untuk pakai make up sekiranya nak keluar jalan2 ke malls atau attend events.but mostly kalau setakat nak ke kedai makan dekat2 rumah atau pegi beli groceries on a quick visit to Jusco/Giant, i'd be sans make up. and the picture above shows the make up that i usually wear.of course i have blusher and eye shadows, but i no longer feel that those are relevant anymore.in fact sumenya dh expired dh kot.to me, putting on all  the make ups that they have looks a little bit too much effort to look good.dun u think?atau mungkin sebab dh meningkat usia dan melihat in-laws dan biras2 sumenya low profile je...*malu*

Anyways, most importantly, kalau terlalu berhias itu adalah tidak bagus di sisi agama kita.jadi, saya menyahut seruan kempen yang dimulakan oleh saudari Aishah Amin, 'less is more'.memang itu yg paling bagus.marilah kita, sama-sama.spread the word.insyaAllah


p/s: baru nak start belajar pakai sarung kaki.insyaAllah

11 comments:

  1. i love make up too...tp sejak beranak pinak ni tak sempat mentepek blusher or eyeshadow... hehehehe

    ReplyDelete
  2. i love make up too...tp sejak beranak pinak ni tak sempat mentepek blusher or eyeshadow... hehehehe

    ReplyDelete
  3. haha mmg xsempat.kesian kt bapak dia kena pegang anak smbil menunggu.

    ReplyDelete
  4. good one, sayang! semoga kita sama2 mengamalkan apa yang disuruh dan tinggalkan apa yang dilarang. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  5. hahaha, i sejak preggie lagi dh x make up pasal x de mood tgk muka yg membelon..

    p/s: tiba2 tringat wat make over kat muka bibah masa kat utm dulu..u cakap ckap dh macam badut ..:D

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. wardah, i ms awal pregnancy mmg mcm makcik tp bln ke 7 onwards jangok je.hehe.
    p/s haha.and afzan pn penah make up muka i.

    ReplyDelete
  9. ooh Aishah Amin! i know her. dia budak uia amek architecture jugak. jr saya. hehe..

    ReplyDelete
  10. oh really?she's truly a fashionista.her whole clan are.

    ReplyDelete