1/29/2012

{ lesson learnt @Low Yat }

Jadi hari semalam aku dan suami pergi ke plaza Low yat untuk membuat pembelian handfon kerana kami terpaksa menurut keperluan (mengikut trend) semasa. haha.lagipun handfon dulu dh 2 tahun lebih kami pakai jadi apalah salahnya kami menukar handfon (ayat penyedap hati).sebenarnya Pi yang sgt determined pasal tukar hp ni, aku turut ikut excited dan dalam hati hanya mahukan Blackberry yg sleek tu jeee.huahua.klu dulu admire iPhone, as Pi being anti-Apple products, i pun turut terpengaruh.he opted for something from Samsung galaxy series.plan asal nk pegi chekidout kat The Mines je, tp oleh krn jalan agak clear jd kami ke KL.jyeah.. Low Yat please.(mcm best sgt la beli gadget kt situ tak sedar bakal tertipu)...

Dengan menggendong anak kecil di dalam carrier, kami meredah orang ramai membuat survey dari satu counter ke yg lain.lebih 10 kedai gak tanya, Galaxy S plus sume habis stok..Pi hampa...jd dia mendapat idea utk check kt Sungei Wang plaza pulak.alhamdulillah kt situ ada stok.ok, good for him.handfon i memang ada kt Low yat tu..tanya 3-4 buah kedai yg ada model tu..harga plg murah leh dpt kt satu booth yg sales person nya adalah seorang gadis Cina.best punya harga dia bagi.so, macam dh malas nk survey lg, kami decided nk angkat yg kt situ punya loh.budak tu mintak advance RM50, ok kami bagi lah.pastu dia ckp 'jom ikut saya ambik handfon'...oh..ok, ingat tunggu sini je, ckp dlm hati..so ikut dia pg kt supplier dia, dia kuarkn handfon, offer accessories itu ini, bla bla bla, dia letak casing fon bnyk2 dpn kami suruh pilih then dia blah gi settle hal lain, dtg blk ofer mmc watsoever, lps bodek2, bincang2, pembelian berjaya dan kami dgn excitednya blah dr situ..carrying satisfied customer look..semua berlaku dgn cepat..

bila dh sampai rumah, tetibe i teringat, weh tadi budak tu tak tolak la advance Rm50 tu!!!!warghh..hampeh!kami ingat tu mmg tactic diorg laa...sape yg terlupa mmg masuk poket dia la 'advance' tu..ah, memang terkena sungguh.astaghfirullah...

jadi, adik, abang, kakak, hati-hati ye ketika membuat pembelian gadget kt sana.kami? nk mintak balik duit tu, xde proof, malas nk gadoh, redha je, semoga Allah membalas segalanya.

p/s: think Galaxy S plus is better than my BB loh.huhuuu

6 comments:

  1. nnt adik activate bbm dulu kay!celcom centre tutup on weekend

    ReplyDelete
  2. eii xbaiknye taktik kotor..xpelah beep sedekah je lah..and leave the rest to Allah..nway S plus best eh? tulis la review sikit kalu rajin..hikhik..kalu umi xsibuk ngn qamar la ;)

    ReplyDelete
  3. itula dia dani..hati2 ok?yup S plus best.patutla xde stock.ok, nnt kita tulis review sket lps intebiu user dia (Pi). ;p

    ReplyDelete
  4. takpe yang kite kan dari dulu koya nk gune bb haha..nk sedapkan hati..biarlah yg lain lg best pun hehe..

    ReplyDelete
  5. ha ah la ibu..adik dh lupa kita dulu koya nk guna BB kan.haha dream come true.

    ReplyDelete